In 2014 wordt gestart met activiteiten voor kinderen, jongeren en ouders.

Speciaal voor kinderen en adolescenten wordt er in de voorjaarsvakantie een te hippe clinic georganiseerd. Op woensdag 19 februari kun je aan de slag met een artistiek zelfportret; dus haal dat oersaaie stilleven van je vader maar van de muur!

Als jij altijd al eens hebt willen weten over hoeveel persoonlijkheid je eigenlijk beschikt, je niet vies bent van verf én je durft muziek waar jij van houdt met anderen te delen, dan ben je bij deze van harte uitgenodigd. Zien we je dan?

Wanneer: woensdag 19 februari as

Hoe laat: 10:00 – 12:00 voor kids (8-12)

13:00 – 15:00 voor jongeren (13-15)

Meenemen: je eigen muziek (op cd/ USB stick/ (mini)SDkaart)


Schrijf reactie (0 Reacties)

Is zoon – dochterlief weer met ruzie naar bed gegaan? Zit u avond aan avond te peinzen omdat u zich zorgen maakt over uw kind? Weet u eigenlijk niet zo goed wat u op het moment met uw kind(eren) aan moet? Heeft u het idee dat u geen contact kunt maken met uw kind?

Vanaf maart bent u om de week welkom met uw vragen over omgaan, interactie en communicatie met uw kind(eren). Lilian Dekkers, gespecialiseerd kindercoach, biedt u in samenwerking met Inloophuis Scarabee graag de gelegenheid uw zorgen oplossingsgericht te bespreken. Loop zomaar eens binnen voor een kort gesprek, maak een afspraak of stuur uw vraag (van te voren) op en ontvang meteen begrip en praktisch advies.

Neem voor meer informatie contact op met Scarabee Inloophuis 06 – 5258 6260 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of met Lilian van Xpressief Coachen 06 – 4215 1536 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Schrijf reactie (0 Reacties)

Ook nieuw in 2014 (start 21 januari) is een maandelijks OPEN ATELIER.

Heeft u het altijd al fijn gevonden om met uw handen bezig te zijn of bent u juist iemand die helemaal niet met creativiteit bezig is, maar misschien wel behoefte heeft aan een uitlaatklep!? Dan bent u hier aan het goede adres.

Iedere derde dinsdag van de maand zal er van 13.00 – 15.00 uur een 'Open atelier' zijn in inloophuis Scarabee, voor ieder mens geconfronteerd met kanker. Jong/ oud, ziek/niet ziek, iedereen die te maken heeft met deze ziekte is welkom. Tijdens deze middagen wordt gewerkt naar aanleiding van een thema. De workshop heeft als doel 'Je kunnen ontspannen' en door middel van creatieve hulpmiddelen (zoals klei, verf, krijt, potlood, papier) wordt hier uiting aan gegeven. Het creatief bezig zijn kan ontspannend doorwerken en tijdens de workshop ben je vooral bezig met dat wat er ontstaat. Zorgen, angst en verdriet kunnen voor een moment opzij gezet, waardoor er even niet meer aan de ziekte hoeft worden gedacht.
De kosten voor de workshop bedragen €15,- (inclusief materialen + koffie/thee). Graag contant betalen. Workshopbegeleider: Aleid Collaris


Schrijf reactie (0 Reacties)

Over jongeren geconfronteerd met kanker. Op vrijdag 29 november organiseerde ZEEPaanZEE, Martine Zeeman Theaterproducties, in samenwerking met Inloophuis Haaglanden een zeer bijzondere voorstelling in de aula van het Northgo College te Noordwijk. 'Een échte Kankervoorstelling' is een theatervoorstelling gespeeld door jongeren, waarbij vele taboes rondom dit onderwerp – met name onder scholieren - worden doorbroken en waar lef, hoop, liefde, humor, verdriet & kanker hand in hand gaan. Inloophuis Scarabee verzorgde bij beide voorstellingen een stand met informatiemateriaal. Ook was er beide keren een vertegenwoordiger van het inloophuis aanwezig om evt. vragen van scholieren en publiek te beantwoorden en in het kort iets te vertellen over Scarabee.


Schrijf reactie (0 Reacties)

Deur20131018Op 18 oktober vond de feestelijke opening plaats van inloophuis Scarabee in het prachtig verbouwde pand aan de Oude Vest 17 te Leiden. Na een muzikale opwarmer van het koor 'Zingen voor je leven' en een welkomswoord van bestuursvoorzitter door Monique Kroeze werd het inloophuis officieel geopend door Roos van Gelderen, wethouder Jeugd, Welzijn en Zorg te Leiden. De samenwerking met medebewoner de Vruchtenburg locatie LeShan, centrum voor begeleiding door gespecialiseerde hulpverleners, werd ook door Margot Remie, adjunct directeur en hoofd therapie van de Vruchtenburg, benadrukt. Inloophuis Scarabee en de Vruchtenburg sluiten voor wat betreft het aanbod prachtig op elkaar aan. Voor iedereen die geconfronteerd wordt met kanker in de regio Leiden gaan wij dan ook ons uiterste best doen om een succesvolle samenwerking aan te gaan.

Ontmoeting, activiteiten, informatie én professionele zorg: vanaf nu alles onder één dak op de Oude Vest 17 te Leiden!


Schrijf reactie (0 Reacties)

Onder stralende omstandigheden werd er door team Scarabee meegelopen tegen kanker. Andere vrijwilligers van Scarabee zorgden voor een bijzondere " binnenlopen en ontmoeten" met koffie langs de route. Een foto impressie.


Schrijf reactie (0 Reacties)

Met gepaste trots melden wij dat Michiel Zonnevylle (1950) en Elsa Venier (1953) zijn toegetreden tot het comité van aanbeveling van Stichting inloophuis Scarabee. Michiel Zonnevylle was lange tijd burgemeester van Leiderdorp en voorzitter van de Koninklijke Oranjebond. Momenteel is hij onder andere voorzitter van de Leidse 3 October Vereniging. Elsa Venier (1953) ontwikkelde zich bij Meeùs Verzekeringen tot specialist zakelijke verzekeringen en beschikt als zakelijk dienstverlener over een groot relatienetwerk. Beiden willen zich graag inzetten voor het vergroten van de naamsbekendheid en de sympathie van Scarabee in de regio.

Daarbij voelt Michiel Zonnevylle zich als  voormalig kankerpatiënt persoonlijk betrokken bij de doelstellingen van Scarabee.  Elsa Venier heeft in haar omgeving gezien hoe belangrijk het is dat patiënten gehoord worden en steun krijgen van lotgenoten.

      


Schrijf reactie (0 Reacties)

Op dinsdag 22 april wordt gestart met WANDELEN IN DE DUINEN. Vanaf de parkeerplaats tegenover hotel Duinoord bij de Wassenaarseslag (Wassenaarseslag 26, 2242 PJ Wassenaar) om 15 uur wordt een uur gewandeld.

De activiteiten worden in mei weer verder uitgebreid. Er wordt gestart met stadswandelingen 'Anders kijken, meer zien'  waar wandelend en fotograferend bijzondere plaatjes in Leiden worden vastgelegd.

   

Ook start een maandelijkse bijeenkomst 'Café Scarabee', i.s.m.  het netwerk Palliatieve Zorg Zuid-Holland noord,  aan de hand van een thema. Bijvoorbeeld 'Mantelzorgers', 'Hoe houd ik me staande' en 'Verblijf rondom het levenseinde'.  

De voetreflexmassage wordt uitgebreid naar twee dagen per week.  


Schrijf reactie (0 Reacties)

In mei en juni 2014 kunnen gasten van Scarabee kennismaken met familie-systematisch werk. De begeleiding is in handen van natuurgeneeskundige Gonny Mejan

Familie-systematisch werk bestaat uit een opstelling met tekeningen, kleuren en/of symbolen. Die worden op de grond gelegd en vervolgens neemt de deelnemer plaats op de verschillende posities.

Kankerpatiënten hebben vaak weinig vertrouwen in hun lichaam. Deze methode grijpt daarop aan, zodat deelnemers stapje voor stapje het vertrouwen in zichzelf en in hun lichaam herwinnen.

De kosten worden vergoed door uw ziektekostenverzekeraar. De behandelingen zijn individueel en op afspraak en vinden in principe plaats op maandagen. De eerste mogelijkheid voor een afspraak is op maandag 12 mei. Bel hiervoor 06.5258.6260 of  stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Kijk in de Kalender voor de data in deze maand.

We kijken uit naar uw komst!

 


Schrijf reactie (0 Reacties)

Ons inloophuis is een nieuwe garderobe en een nieuwe folder- cq boekenkast rijker. Met grote dank aan sponsor Van der Geest Trappen uit Zoeterwoude (www.trappenmakerij.nl) met als contactpersoon Dolf Koetsier.

   

 


Schrijf reactie (0 Reacties)

Eind april is Rosalie Heuten gestart als coördinator van ons inloophuis.

Hieronder stelt zij zich voor.

 

Delen brengt!

Delen bracht mij steun, een luisterend oor en geborgenheid. Wat als kanker je leven raakt? Zelf wist ik hier het antwoord niet op. Wel heb ik mogen ervaren wat het kan betekenen om te delen en steun te ontvangen.

Graag zou ik me even voorstellen. Mijn naam is Rosalie Heuten en woon sinds drie jaar in Leiden. In september ga ik mijn laatste jaar van de studie maatschappelijkwerk en dienstverlening in. Als ik vrij ben, kook en bak ik graag voor vrienden en familie en ik houd van het strand. Van de workshopleidster Aleid Collaris hoorde ik over Scarabee. Op een middag ben ik binnen gelopen en er koffie gedronken en heb me toen voorgenomen om ook een bijdrage te leveren aan Scarabee. Door me in te zetten als coördinator hoop ik een bijdrage te leveren aan een veilige, geborgen plek voor mensen die worden geraakt door kanker.

U kunt mij bereiken via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en telefonisch: 06 5258 6260.

 


Schrijf reactie (0 Reacties)
Waar u nu naar kijkt is de nieuwe website van inloophuis Scarabee.

Na maanden bouwen en vullen, ziet u hier het resultaat. De nieuwe website is er vollediger en, hopelijk, handiger en overzichtelijker door. Kijk bijvoorbeeld eens in de Kalender. Het toont overzichten per maand, week, dag en alles in een lijst, wat u het handigst vindt.

Tot uw dienst!


Schrijf reactie (0 Reacties)
Op maandagavond 23 juni organiseert Scarabee een bijeenkomst over fabels en feiten bij het gebruik van morfine in de palliatieve zorg. Het is de eerste van een reeks themabijeenkomsten onder de noemer ‘Café Scarabee’. Spreker is Inge van Mansom, palliatief arts en specialist ouderengeneeskunde bij het St. Elisabeth Gasthuishof en het LUMC.

Van Mansom: ‘Palliatieve zorg is breder dan veel mensen denken. Het is zorg voor mensen die een levensbedreigende ziekte hebben waaraan ze waarschijnlijk zullen sterven, maar niet noodzakelijk op de korte termijn. Het is ook niet zo dat ongeneeslijk zieken door het gebruik van morfine overlijden. De ziekte is de boosdoener, niet het middel. Morfine helpt goed bij pijn en benauwdheid. Wees er niet bang voor maar maak er gebruik van, is mijn boodschap voor ernstig zieken. Want een juist gebruik draagt bij aan de kwaliteit van het leven.’

Op 23 juni zal Inge van Mansom meer vertellen over haar ervaringen als arts in de palliatieve zorg en uw vragen beantwoorden over pijnbestrijding, morfine (opiaten) en de ondersteuning van palliatieve teams.

Aanvang:   20.00 uur, inloop vanaf 19.45 uur
Adres:        Oude Vest 17 in Leiden
Deelname:  gratis en voor iedereen
Aanmelden: gewenst vanwege een beperkt aantal plaatsen, bel 06.5258.6260 of email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De volgende bijeenkomst van Café Scarabee is op 22 september en gaat over kanker en voeding.Café Scarabee is een initiatief van inloophuis Scarabee, De Vruchtenburg (voor psychosociale zorg bij kanker) en het netwerk palliatieve zorg Zuid-Holland Noord.

Inge van Mansom

[foto: Inge van Mansom]


Schrijf reactie (0 Reacties)

Subcategorieën

Activiteiten

kids banner

Contact

Tel: 06 5541 3824
info@inloophuisscarabee.nl
Oude Vest 17
2312 XP Leiden

thfp tw

Meer informatie >>

Register now


I'm a small Introtext for the Register Module, I can be set in the Backend of the Joomla WS-Register Module.  or   Login
×