Jonge vrouwen en kankerScarabee start vanaf 4 april a.s. een avond voor jonge vrouwen die geraakt zijn door kanker.
Je hebt gehoord dat je kanker hebt of je bent na de behandeling en/of operatie weer aan het opkrabbelen. Je hele leven is veranderd en staat op zijn kop. De wereld om je heen draait door en voor jou staat of stond alles even stil. Het voelt haast alsof je de enige jonge vrouw bent die geraakt is door kanker.


Wij bieden maandelijks vanaf 4 april bij Inloophuis Scarabee een avond om elkaar te ontmoeten, te delen en herkenning te vinden tijdens het drinken van een kopje thee of koffie met koek. Schrijf reactie (0 Reacties)
Maandag 25 maart 2019: Café Scarabee: Angst bij kanker.

Ervaringen delen - vragen stellen - uitleg over angst bij kankerAngst bij kankerKanker krijgen is een ingrijpende levensgebeurtenis. Het kan je uit evenwicht brengen en ervoor zorgen dat je je bedreigd voelt. Veel mensen brengen kanker ook in verband met de dood.

Er komt veel op jou of degene die naast je staat af: onderzoeken, behandelingen, de controles in het ziekenhuis. Dat brengt spanning en onzekerheid met zich mee. Ook kan er veel veranderen, zowel op lichamelijk, psychisch, sociaal als financieel gebied. Na afronding van de medische behandeling kan de angst voor terugkeer groot zijn en een schaduw werpen over het dagelijks leven.

Dat je je angstig voelt, is begrijpelijk. Angst is een normale reactie op alles wat je overkomt en meemaakt. Veel mensen met kanker en hun naasten zijn bang. De één heeft er meer last van dan de ander. Ook dat is normaal, want ieder mens en iedere situatie is verschillend. Gelukkig zijn er heel wat manieren om met angst om te gaan. (Bron: kanker.nl)

Maja Stulemeijer (klinisch psycholoog bij de Vruchtenburg), bespreekt aan de hand van een presentatie het thema angst bij kanker. Deze avond is er gelegenheid om ervaringen met elkaar te delen, vragen te stellen en handvatten te krijgen om angstige gedachten en gevoelens in toom te houden zodat er weer meer ruimte komt om te leven.

Het team Scarabee en Maja Stulemeijer heten je van harte welkom.Voor wie: Voor iedereen die na de diagnose kanker angst ervaart of hiermee te maken heeft als naaste
Door wie: Maja Stulemeijer
Kosten Geen
Aanmelden via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., bij de gastvrouw of via 06-55413824
Waar: Oude Vest 17, Leiden
Wanneer:  Maandag 25 februari 2019
Hoe laat: 19.30-21.00 uur, inloop vanaf 19.15 uur

Schrijf reactie (0 Reacties)
Op maandag 25 februari a.s. ben je Ongeneeslijk zieken nuweer van harte welkom bij onze eerste Café Scarabee dit jaar. Het thema is  'Ongeneeslijk ziek...en nu'. 

Tijdens deze avond gaat Nynke Humalda iets vertellen over dit thema en met je in gesprek, met als doel een opening te bieden om “straks” bespreekbaar en toegankelijk te maken. 

Vanaf 19.15 uur staat de deur open voor jou en/of je naasten. 

Schrijf reactie (0 Reacties)
Rabobank wensenfonds januari 2019Wat heerlijk....we hebben 1500 euro van het Rabobank Wensenfonds ontvangen! Een mooie gift waar we weer leuke dingen van kunnen doen voor mensen die geraakt zijn door kanker! Leuke ideeën? Deel ze met ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dank jullie wel Rabobank Leiden-Katwijk!

Schrijf reactie (0 Reacties)
Gastvrouwen okt. 2018In het kader van Wereldkankerdag organiseert Scarabee op zondag 3 februari van 14.00-17.00 uur een Open Dag. Geraakt door kanker? Je staat er niet alleen voor. Kom sfeerproeven in onze gezelliige huiskamer. Doe mee met een activititeit of ervaar een heerlijke voet- of handreflexmassage.

Wilt u zich mogelijk inzetten als vrijwilliger? Kom langs en praat vrijblijvend met andere vrijwilligers.

Voor iedereen die komt staat de koffie klaar!

Schrijf reactie (0 Reacties)

Subcategorieën

Activiteiten

kids banner

Contact

Tel: 06 5541 3824
info@inloophuisscarabee.nl
Oude Vest 17
2312 XP Leiden

thfp tw

Meer informatie >>

Register now


I'm a small Introtext for the Register Module, I can be set in the Backend of the Joomla WS-Register Module.  or   Login
×