foto persbericht cursus samen verder na borstkankerLet op!!
Ivm met de Coronamaatregelen is deze cursus niet van start gegaan. We houden je op de hoogte als dit weer kan starten.

Mocht je voor die tijd behoefte hebben aan lotgenotencontact, dan is de besloten online groep voor gasten die zelf kanker hebben of gehad of de jonge vrouwen groep, een mogelijkheid, om daar je verhaal te delen met anderen.
Zie hiervoor https://www.facebook.com/groups/980932172301493/?ref=pages_profile_groups_tab&source_id=411593758907214

Heb je behoefte om even je verhaal één op één te delen, dan zijn er vanaf 8 juni mogelijkheden om op afspraak bij Scarabee langs te komen. Uiteraard zijn nemen wij ook hier de veiligheidsmaatregelen zeer serieus. 


De cursus die hopelijk later in het jaar weer van start kan gaan, is bestemd voor vrouwen, die klaar zijn met de behandeling voor borstkanker (met uitzondering van hormonale therapie of herceptin).

Waarom deze cursus
Kanker tast niet alleen het lichaam aan, maar ook het zelfvertrouwen en de vanzelfsprekendheid van het leven. Het krijgen van kanker betekent het leren omgaan met (soms) ingrijpende lichamelijke veranderingen, angst en onzekerheid.

De ziekte heeft niet alleen gevolgen voor uzelf, maar ook voor mensen in de directe omgeving. De cursus ‘Samen verder na borstkanker' kan hierbij helpen.

Doel en inhoud van de cursus
Het doel van de cursus is om u kennis te laten maken met diverse manieren om met kanker en de gevolgen ervan om te gaan (leren ontspannen, omgaan met angst, vragen stellen, voor jezelf opkomen, etc.).

In de cursus krijgt u informatie over borstkanker, is er gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en leert u met behulp van verschillende soorten oefeningen wat u zelf kunt doen om de gevolgen van de ziekte te verwerken.

Ervaring met de cursus
De cursus is ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen inloophuis Scarabee en de mammapolikliniek van het Alrijne ziekenhuis. De module is gebaseerd op de cursus ‘Omgaan met Borstkanker’ die in het LUMC is ontwikkeld. Uit onderzoek naar het effect van deze cursus is gebleken dat angst, depressie en onzekerheid in belangrijke mate afnemen en dat de kwaliteit van leven verbetert.

Frequentie, duur en kosten
De cursus bestaat uit een vaste groep deelnemers van minimaal 5 tot maximaal 8 personen. De cursus wordt gegeven in negen bijeenkomsten van 2 à 2,5 uur. Alle cursusbijeenkomsten vinden plaats in inloophuis Scarabee en worden geleid door een psycho-oncologisch hulpverlener en een verpleegkundig specialist / mammacare verpleegkundige van het Alrijne ziekenhuis.

Daarnaast kunnen we ook professionals zoals een fysiotherapeut en een diëtist uitnodigen in overleg met de groep.

Deze groep is reeds gestart. Je kunt je opgeven voor een volgende groep. Informatie volgt zo spoedig mogelijk.


flyer borstkankergroep vanaf 10 sept

Voor wie Voor vrouwen die klaar zijn met de behandeling voor borstkanker
Door wie: Odile Ebbing, Aukje Does en Alice van der Meij
Kosten: 52 euro (incl. cursusmap, cd met oefeningen, koffie en thee
Aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via gastvrouw/heer
Waar: Oude Vest 17, Leiden
Wanneer:  
Tijd:  
Meer info: Odile Ebbing (06-50278986)
Activiteiten

kids banner

Contact

Tel: 06 5541 3824
info@inloophuisscarabee.nl
Oude Vest 17
2312 XP Leiden

thtwfp  Linkedin afbeelding 

Meer informatie >>

Register now


I'm a small Introtext for the Register Module, I can be set in the Backend of the Joomla WS-Register Module.  or   Login
×