Gastvrouw/gastheer bij inloophuis Scarabee. Iets voor jou?

Foto team ScarabeeDe diagnose kanker verandert ieders leven ingrijpend. Het brengt allerlei emoties met zich mee, zoals angst en verdriet. Niets is meer vanzelfsprekend en toekomstplannen worden onzeker. Niet alleen voor de betrokkene zelf, ook het gezin en vrienden ervaren emoties. Het kost vaak moeite om de balans in het dagelijks leven terug te vinden. En veel vragen komen later pas.

Het inloophuis biedt aan de Oude Vest 17 in Leiden, in een huiselijke sfeer, gelegenheid om elkaar te ontmoeten voor een praatje, een luisterend oor en de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen. Scarabee biedt ondersteuning bij alle niet medische zaken, in elke fase van de ziekte, tijdens de behandeling of juist daarna.

De gastvrouw/gastheer ontvangt gasten die geraakt zijn door kanker, geeft informatie en gaat met hen in gesprek.

• Kun je goed luisteren en je afstemmen op een ander?
• Heb je affiniteit met de ziekte kanker?
• Heb je levenservaring?
• Kun je zorg dragen voor een gastvrije, gezellige en huiselijke sfeer?
• Ben je minimaal één dagdeel per week beschikbaar?

Dan is gastvrouw/gastheer worden bij het Inloophuis Scarabee wellicht iets voor jou!

Vrijwel iedere werkdag kunnen mensen binnenlopen en ontmoeten. Daarnaast worden er activiteiten georganiseerd zoals creatieve workshops, yoga, wandelen en thema-avonden. Ook worden er voet-reflexmassages aangeboden. Vrijwilligers zijn voor inloophuis Scarabee van groot belang! Het inloophuis wordt volledig gerund door vrijwilligers. De meeste vrijwilligers zijn actief als gastheer of gastvrouw. Dat wil zeggen; zij ontvangen de gasten, geven informatie en gaan in gesprek met de gasten. Het gaat hier om het luisteren naar vragen, angsten en emoties die kanker met zich meebrengt. Alles met het doel dat de gast kracht en energie ervaart om op zoek te gaan naar een nieuw evenwicht in het leven.

Wij bieden je een enthousiast en gedreven team van vrijwilligers als collega's, 1x per twee maanden teamoverleg waarin we elkaar ook ontmoeten en daarnaast mogelijkheden tot jaarlijkse (bij)scholing o.a. via onze koepelorganisatie IPSO

Meer weten? Reageren? Neem contact op met de coördinator van inloophuis Scarabee. Email:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Medewerker Communicatie

Vrijwilligers Facebookbericht

Weet jij op een aantrekkelijke manier nieuws en activiteiten over Inloophuis Scarabee te vertellen én mensen met elkaar in contact te brengen via onze website, social media en nieuwsbrieven? Dan maken we graag kennis met jou!

Inloophuis Scarabee biedt naast een luisterend oor met een kop koffie/thee allerlei activiteiten en informatie voor mensen met kanker en hun naasten. Zowel voor de allerkleinsten: Scarabee Kids, tieners als volwassenen. Zowel voor mensen met kanker, hun naasten als hun nabestaanden.

Wij zijn op zoek naar een gedreven en enthousiaste vrijwilliger die scholing en ervaring heeft in communicatie via (digitale) media.

Vind jij het leuk regelmatig te schrijven en heb jij een aantrekkelijke manier van communiceren? Kun je met jouw teksten mensen prikkelen tot dialoog of in beweging brengen deel te nemen aan onze activiteiten? Dan maken we graag kennis met jou!

Wij bieden je een enthousiast en gedreven team van vrijwilligers als collega's, 1x per twee maanden is er een teamoverleg waarin we elkaar ontmoeten en daarnaast zijn er mogelijkheden tot jaarlijkse (bij)scholing o.a. via onze koepelorganisatie IPSO.

Meer weten? Reageren? Neem contact op met de coördinator van inloophuis Scarabee, Monique van Poeteren via e-mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

We kijken uit naar jouw reactie!

Activiteiten

kids banner

Contact

Tel: 06 5541 3824
info@inloophuisscarabee.nl
Oude Vest 17
2312 XP Leiden

thtwfp  Linkedin afbeelding 

Meer informatie >>

Register now


I'm a small Introtext for the Register Module, I can be set in the Backend of the Joomla WS-Register Module.  or   Login
×