Waarom een inloophuis voor inwoners van Leiden en omgeving?

GeZZond - drie vrouwenAls je hoort dat je kanker hebt, verandert je dagelijks leven en de toekomst voor jezelf, je gezin en naasten. Alles wat vanzelfsprekend was wankelt. 

Scarabee wil steun bieden, door een ontmoetingsplaats te zijn waar u zo even kunt binnenlopen. In een huiselijke sfeer is er gelegenheid voor een praatje, steun, warmte, rust en begeleiding. Getrainde vrijwilligers, veelal zelf ervaringsdeskundig, zijn als gastvrouw aanwezig. 
Daarnaast organiseert het inloophuis verschillende activiteiten, gericht op bewegen, creativiteit, ontspanning of informatie.

Klik op het huisje en bekijk de clip over ons inloophuis


Vrijwilligers

team Scarabee in beweging.kleinVrijwilligers zijn voor inloophuis Scarabee van groot belang. De meeste vrijwilligers zijn actief als gastvrouw. Dat wil zeggen: zij ontvangen de gasten, geven informatie of gaan in gesprek. Andere vrijwilligers zijn actief in werkgroepen die zich meer op de organisatie van het inloophuis richten, bijvoorbeeld het organiseren van themabijeenkomsten of een sponsorevenement.Een eigen plek
k-Menno Bentvelt loopt binnen1

Inloophuis Scarabee is een jonge organisatie. Na de start zonder eigen pand, vestigden we ons in oktober 2013 op de huidige locatie: Oude Vest 17. Het Zingen voor je Leven koor uit Leiden droeg bij aan de feestelijke opening. Voor het zover was, boog een werkgroep van vrijwilligers, bestuursleden plus architect Jelle Verheijen zich over plannen voor de verbouwing en inrichting van het te betrekken pand. En het lukte! Met grote dank aan de sponsors en de inzet van velen, is er nu ook voor mensen uit Leiden en omliggende gemeenten een warm en uitnodigend inloophuis.

Privacy beleid 
padlock 597495 1920Gasten van een inloophuis verdienen ondersteuning van een zo professioneel mogelijk niveau. Vanuit de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) geldt ook een wettelijke zorgplicht voor de zorgvuldige omgang met persoonsgegevens van gasten.
In ons privacybeleid leggen we uit hoe Inloophuis Scarabee omgaat met persoonsgegevens en de privacy van gasten helpt waarborgen. Klik hier voor het Privacy beleid van Inloophuis Scarabee.

 

Activiteiten

kids banner

Contact

Tel: 06 5541 3824
info@inloophuisscarabee.nl
Oude Vest 17
2312 XP Leiden

thtwfp  Linkedin afbeelding 

Meer informatie >>

Register now


I'm a small Introtext for the Register Module, I can be set in the Backend of the Joomla WS-Register Module.  or   Login
×