Doelstelling van de Stichting inloophuis Scarabee 
Inloophuis Scarabee wil een laagdrempelige ontmoetingsplaats zijn. Het inloophuis biedt mensen die worden geconfronteerd met kanker de ruimte om in een huiselijke sfeer een praatje te maken en/of steun, warmte, rust en begeleiding te vinden. Een gesprek waarin ervaringen, vragen, angsten en emoties rond kanker centraal staan.
Dit alles met als doel om de bezoeker/gast te ondersteunen in het hervinden van het evenwicht in hun leven.

Missie en visie
Handelen vanuit jezelf en je kracht. Dit is de kerngedachte van ons inloophuis. De daarmee verbonden missie is om mensen die worden geconfronteerd met kanker te helpen de balans te (her)vinden, ondanks hun ziekte, en (weer) midden in het (maatschappelijk) leven te staan en eraan deel te nemen.

De naam 'Scarabee'
De scarabee, een kever, werd door de Egyptenaren vereerd. Door zijn opvallende levenscyclus werd hij in verband gebracht met de continuïteit van het leven. In de vorm van het gedeelde schild zag men de dualiteit van de mens; het denken en het voelen. Voor de Egyptenaar symboliseerde de scarabee dus de complete mens in al zijn aspecten. Dat sluit nauw aan bij onze visie op de mens en bij onze ambitie de zorg voor mensen met kanker en hun naasten compleet te maken.

Samenwerking 
samenwerking2Inloophuis Scarabee is gehuisvest in hetzelfde pand als de Vruchtenburg, locatie LeShan, een centrum voor begeleiding door gespecialiseerde hulpverleners. Het aanbod van Inloophuis Scarabee en de Vruchtenburg sluiten prachtig op elkaar aan. Ontmoeting, activiteiten, informatie én professionele zorg: alles onder één dak op de Oude Vest 17 te Leiden!

ipsologo1Stichting inloophuis Scarabee maakt deel uit van IPSO, de brancheorganisatie voor inloophuizen en psycho-oncologische centra in Nederland. IPSO is er om inloophuizen en psycho-oncologische centra te versterken, zodat deze – ieder op hun eigen wijze – alle mensen met kanker en hun naasten op maat gesneden zorg en ondersteuning kunnen bieden.

Activiteiten

kids banner

Contact

Tel: 06 5541 3824
info@inloophuisscarabee.nl
Oude Vest 17
2312 XP Leiden

thtwfp  Linkedin afbeelding 

Meer informatie >>

Register now


I'm a small Introtext for the Register Module, I can be set in the Backend of the Joomla WS-Register Module.  or   Login
×